LatinicaЋирилица
Почетна 2017 2016 2015 2014 2013 2012


Prijatelji sajta:


невен и добра играчка 2013

10. октобар 2013, ДОДЕЛА "НЕВЕНА" И "ДОБРЕ ИГРАЧКЕ, четврти дан Дечије недеље
Скупштина града Београд

Свечаност поводом доделе награде НЕВЕН одржана је 10. октобра 2013. у свечаној сали Скупштине града Београда. Манифестацију је у име организатора отворила Љубица Бељански Ристић, председница Управног одбора организације Пријатељи деце Србије а у име Скупштине града, као домаћина свечаности, лауреатима и гостима се обратила Милена Бићанин, чланица Градског већа. Програм је водио Бранко Веселиновић, новинар.

Покровитељи награде НЕВЕН су: Министарство рада, запошњавања и социјалне политике, Министарство културе и Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. У реализацији програма значајну подршку су пружили: Продуцентска кућа „НИРА“, Модна кућа „Мона“, Књиговезница „Паштрмац“ и Скупштина града Београда, као домаћин манифестације.

 На овогодишњи конкурс, објављен у листу Политика, стигло је укупно 39 књига.

Жири за белетристику радио је у саставу: Зорана Опачић, Тијана Тропин и Владимир Андрић (председник жирија).. а Жири је донео је ОДЛУКУ да се награда Невен за белетристику за 2012. годину  додели ВЛАДИМИРУ МАНОЈЛОВИЋУза књигу МАЈМУНОЉУПЦИ  у издању РТС-а.

Жири за илустрацију радио је у саставу: Винсент Лудвиг Гадомски, Весна Моравић Балкански (председница жирија) и Славиша Љубомировић. Жири је донео је ОДЛУКУ да се награда Невен за илустрацију за 2012.г. додели   МИЛЕНКУ СТЕФАНОВИЋУ   за илустрацију књиге БЕОГРАД ЗА ДЕЦУ  у издању Креативног центра.

Жири за популарну науку радио је у саставу: Зорана Опачић, Тијана Тропин,  Владимир Андрић и Владимир Јеленковић (председник жирија). Жири је донео је ОДЛУКУ да се награда Невенза популарну науку за 2012. годину  додели НИКОЛИ БОЖИЋУ за књигу „АСТРОНОМИЈА“  у издању Креативног центра.

Награде су уручивали председници-представници жирија а осим скупоцене повеље чији је аутор Душан Петричић лауреати су добили и  новчану награду у износу од 50.000,00 динара.

Све књиге приспеле на конкурс НЕВЕН биће поклоњене породицама са више деце и деци  без родитељског старања, а део књига се упућује и библиотеци Српског културног друштва „Просвјета“ из Загреба.

Свечаност доделе награде НЕВЕН и признања ДОБРА ИГРАЧКА била је добро медијски најављена и пропраћена (РТС 1, Радио Београд, Студио Б, Б 92, Глас дијаспоре, Радио Европа, Блиц, Тањуг, Бета и многобројни интернет портали
Нема коментара на тему Постави коментар
ПДС 2012 - Izrada: MwD - Optimizacija: MsBalkan